Päivänvalojärjestelmät – luonnonvalon tuomat edut käyttöön

Ilman auringonvaloa ei ole elämää, ja ilman valoa ei ole hyvinvointia. Auringosta saatava luonnonvalo on sekä arvokas energianlähde että veden ja ravinnon ohella yksi ihmiselämän tärkeimmistä perustoista.

Päivänvalo mahdollistaa D3-vitamiinin muodostumisen, mikä edistää kalsiumin imeytymistä luuston rakennusaineena ja aineenvaihdunnan osana. Se parantaa myös vastustuskykyä, lisää fyysistä ja henkistä suorituskykyä, parantaa elinten hapensaantia ja ehkäisee ​​väsymystä.

Päivänvaloa hyvinvointiin

Riittävä päivänvalo estää unihormoni melatoniinin tuotannon ja vähentää kausiluonteisen masennuksen riskiä. Samalla se lisää serotoniinin tuotantoa, mikä lisää mielihyvän tunnetta.

Suuret ikkunat tukevat näitä myönteisiä vaikutuksia tarjoamalla näkymän ulos. Päivänvalo välittää meille tärkeää tietoa säästä, tilasta ja kellonajasta. Vain päivänvalossa näemme esineiden luonnolliset värit.

Päivänvalojärjestelmät tehokkuuden lisäämiseksi


Päivänvalo tuo myös lämpöä, ja kesäkuukausina tämä voi johtaa epämukavaan sisälämpötilaan. Päivänvalolle on ominaista suuret kirkkauden vaihtelut, joita on vaikea tasoittaa. Häikäisy voi heikentää merkittävästi tietokonenäytöllä työskentelyä.

Päivänvalojärjestelmät käyttävät luonnollisen valon hyötyjä ja tasaavat sen haittoja. Ne tekevät päivänvalosta laskettavaa heikentämättä sen informaatiosisältöä ja auttavat säästämään keinovalojen aiheuttamia ilmastointikustannuksia.

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.