Huomion keskipisteenä Euroopan suurin vaatekaappi

Zalando Picktower – Erfurt, Saksa

Sitecon yhtenäiset valaisinrivit takaavat ihanteelliset valaistusolosuhteet Zalando-verkkokaupan suurimpaan logistiikkakeskukseen. Valaistuksenohjausjärjestelmien integroinnin ansiosta energiaa säästyy jopa 20% verrattuna valaistusratkaisuun, joka on toteutettu ilman valonohjausjärjestelmää.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Teollisuus ja logistiikka
Sijainti: Erfurt
Technology: Valonohjausjärjestelmät (LMS), led-valaisimet
Vuosi: 2012
Zalando, Euroopan suurin vaatteiden ja kenkien verkkokauppa, otti tähän mennessä suurimman logistiikkakeskuksensa käyttöön joulukuussa 2012 Saksan Erfurtissa. Yli 120 000 m² suuruisessa korkeavarastossa on useita tuhansia kenkäpareja ja muotituotteita. Samalla Zalando Picktower on myös Euroopan suurin vaatekaappi.

Zalandolle valaistusjärjestelmän tärkein kriteeri oli taloudellisuus. Alhaiset hankintakustannukset sekä matalat käyttö- ja sähkökustannukset olivat päättäjille päätekijöitä. Alustavat analyysit osoittivat, että kaikilla käytävillä oli työntekijöitä vain 16 % ajasta, mikä kolikon kääntöpuolella tarkoitti valtavaa, 84 % säästöpotentiaalia.

Toinen tärkeä kriteeri: koska tämän kokoisten projektien asennuksesta itsestään tulee nopeasti kustannustekijä, nopea ja yksinkertainen asennus oli Zalandolle myös tärkeää.

Nykyään yli 63 km runkojärjestelmää muodostaa logistiikkakeskuksen valaistuksen. Sitecon Hexal®-valaisimet (1 x 35/49/80 W ja DALI Multiwatt ECG) on asennettu DUS®-runkokiskoihin ja varustettu OSRAM LUMILUX T5 -valonlähteillä. Miellyttävää asentajille: valaisimien alhainen paino. Lisäksi käytävien läsnäolotunnistimet valmistettiin ja esiohjelmoitiin "kytke ja käytä" -moduuleiksi, jotta asennusaika olisi mahdollisimman pieni ja jotta vaativat rakennusaikataulut pitäisivät.

Käytävien valo himmenee 10 % kokonaisvalaistustehosta integroidun valonsäätöjärjestelmän avulla ja nousee taas täyteen tehoon muutamassa sekunnissa työntekijän saapuessa alueelle. Valitsemallaan valaistusratkaisulla Zalando säästää 60 % energiaa.

Valaisimet

  • Siteco Hexal®-a 1x35/49/80 W ECG Multiwatt DALI–DUS® -runkokiskot
  • OSRAM LUMILUX HO 49 W / 840
  • Valonohjausjärjestelmä läsnäolotunnistimella ja jatkuvalla valonohjauksella

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.