Edistyksellinen led-tekniikka säilyttää historiallisen tunnelman

Led-katuvalaistus Wipperfürthissä – Wipperfürth, Saksa

Tehtävänä oli suunnitella Wipperfürthin keskusta -osion valaistus osana Regionale 2010 -hanketta, jossa entinen rautatielinja muunnetaan pyörä- ja kävelytieksi. Viranomaiset päätyivät viimeisintä tekniikkaa edustaviin ledeihin. Kiitos erinomaisen yhteistyön paikallisen OSRAM-tytäryhtiön Radiumin kanssa projekti saatiin nopeasti päätökseen. Vuoden 2011 puolivälistä alkaen 68 innovatiivista OSRAM:n led-valaisinta ovat tuottaneet energiatehokasta ja kustannuksia säästävää valoa.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Smart City & Public, liikennejärjestelmät, katu
Sijainti: Wipperfürth
Technology: Led
Vuosi: 2011
Katovalaistus on suuri tekijä kaikille paikallisviranomaisille, koska siihen liittyy huomattavia energiansäästömahdollisuuksia. Wipperfürthin pyörätie on vain ensimmäinen kokonaiskonseptin osa: Jos OSRAM:n led-tekniikka osoittautuu onnistuneeksi, kaikki vanhat katuvalot päivitetään tai vaihdetaan vähitellen.

Wipperfürthillä on uraauurtava rooli tässä nykyaikaisessa katuvalaistusprojektissa. Uutta OSRAM ML-250 LED -mallia käytetään täällä ensimmäistä kertaa.

Vahvassa ruiskuvaletussa alumiinikotelossaan tämä houkutteleva katuvalaisin on erään innovatiivisimman LED ECG -järjestelmän koti. Sen vaihdettava STREETlight Advanced LED -moduuli mahdollistaa yksinkertaisen kunnossapidon ilman työkaluja, kun taas ohjauksesta huolehtii uraauurtava OPTOTRONIC OT 65 3 DIM E -yksikkö.

Tehokkuutensa ja valotasonsa ansiosta uudet led-valaisimet tarjoavat riittävän suorituskyvyn jo 30 W tai 60 W kytketyllä kuormituksella sijainnin mukaan. OSRAM:n led-moduulit kestävät kolmesta kuuteen kertaa niin pitkään kuin tavanomaiset ​​valonlähteet eli 15–20 vuotta, jos niitä käytetään kahdeksan tuntia päivässä. Kaiken kaikkiaan tämä nykyaikainen tekniikka alentaa kustannuksia ja ylläpidon tarvetta jopa 35 prosenttia verrattuna Wipperfürthiin aiemmin asennettuihin katuvaloihin.

Säästöjen lisäksi tärkeimmät tekijät Wipperfürthissä olivat kestävyys ja uuden led-katuvalaistuksen ekologiset edut: Kukin kotelo on ohjelmoitavissa sen sijainnin mukaan, mikä vähentää kaikkien 68 kotelon CO2-päästöjä 14–15 tonnilla vuodessa.

Uusien OSRAM led-valaisimien rakenne ja geometria takaavat myös, että valaistus täyttää asiaankuuluvat standardit säilyttäen erittäin korkean sovellustehokkuuden – valoa ei mene käytännössä hukkaan lainkaan ja kaikki antoteho on valoa. Ainoastaan ​​vaaditut alueet ovat valaistuja, eikä asennuksesta synny loistelamppuja käyttäville katuvaloille ominaista hajavaloa.

Hankkeen erityispiirteenä on OSRAM:n uusi ohjaustekniikka. Energiankulutusta ja energiakustannuksia huomattavasti alentamaan suunnitellun 3DIM-konseptin avulla OSRAM on kehittänyt uuden sukupolven ulkovalaistuksen ohjaustekniikan, johon kuuluu laaja valikoima valonohjaustoimintoja. 3DIM-toiminnolla varustetuilla ohjauslaitteilla on mahdollista saavuttaa valtavia kustannussäästöjä katuvalaistuskäyttökohteissa.

3DIM tarkoittaa kolmen ohjaus- ja himmennysasetuksen yhdistelmää yhdessä laitteessa. Sen lisäksi, että laitteet noudattavat DALI-standardin kaksisuuntaista telehallintajärjestelmiä, laitteet voivat myös toimia StepDIM- ja AstroDIM-tiloissa. StepDIM-tilassa on mahdollista vaihtaa kahden lähtötehotason välillä ulkoisen ohjaussignaalin avulla. Tätä voidaan käyttää mm. vähentämään katuvalojen kirkkautta yöllä. Asianmukaiset himmennysarvot esiasetetaan 3DIM-ohjelmistolla. AstroDIM-tila vähentää lähtötasoa yöllä automaattisesti ilman ulkoista ohjaussignaalia. Tehtaan oletushimmennysprofiili tai asiakaskohtainen himmennysprofiili otetaan käyttöön ohjelmiston ohjauksessa. Laajan himmennysvaihtoehtojen vuoksi 3DIM-toiminnallisuudella varustetut ohjauslaitteet voidaan integroida olemassa olevaan infrastruktuuriin ilman lisäkustannuksia.

Valaisimet:

  • ML-250 Streetlight -valaisimet
  • OPTOTRONIC OT 65/220-240/24 3DIM E

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.