Pysäköintialueiden Smart LED -valaistusjärjestelmä säästää energiaa

Volkswagenin parkkihalli Baunatalissa Saksassa

Volkswagenin parkkihallin älykäs led-valaistus säästää 65 % energiaa.

Yksi Euroopan suurimmista ja nykyaikaisimmista logistiikkakeskuksista - Volkswagenin varaosakeskus - sijaitsee Baunatalissa, Saksassa, lähellä Kasselia. Logistiikkakeskuksesta lähetetään yli 450 000 alkuperäistä Volkswagen-osaa seitsemään kotimaiseen myyntikeskukseen ja 83 muuhun maahan. Osana ”Think Blue. Factory. ”-kampanjaa Volkswagen pyrki myös asettamaan standardit energiansäästön osalta, minkä seurauksena kohteen yli 500-paikkainen pysäköintitalo päätettiin päivittää kestävästi. Kohteessa saavutetaan 65 % energiansäästö uudella OSRAM:n valaistusratkaisulla, joka perustuu innovatiivisiin led-valaisimiin ja älykkääseen valonohjaukseen. Kiitos alentuneiden sähkökustannusten, investointi maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Teollisuus ja logistiikka
Alakategoria:
Sijainti: Baunatal
Technology: Energiatarkastus, Valaistussuunnittelun tukipalvelut
Vuosi: 2015
Uusi analyysimenetelmä konseptin perustana

Ensimmäisessä vaiheessa Volkswagenin ja OSRAM:n asiantuntijat suorittivat yksityiskohtaisen analyysin tulevista valaistustarpeista. Nykyisen pysäköintitilan käyttötiheys mitattiin tietojenkeruulaitteella. Laskelmien perusteella OSRAM Lighting Solutions kehitti kattavan valaistusratkaisun Volkswagenin pysäköintihallille. Nyt pysäköintihalliin on asennettu kosteussuojattu Siteco Monsun 2 LED -valaisin.

Valaisimissa yhdistyvät uusinta tekniikkaa edustavat tunnistimet ja ohjaustekniikka. OSRAM:n PC 1 -infrapunatunnistin on tarkoitettu erityisesti pysäköintikohteisiin. Sen ominaisuuksiin kuuluu nimenomaan pysäköintialueille suunniteltu tunnistus, joka havaitsee ihmisten ja ajoneuvojen liikkeen täsmällisesti. ”Sen tangentiaalinen tunnistusalue on erittäin suuri, 40 metriä halkaisijaltaan, minkä vuoksi tällaisille suhteellisen suurille alueille tarvitaan vähemmän tunnistimia ja tunnistus alueilla on myös luotettavaa”, selittää Christian sovellusinsinööri Remmelberger-König OSRAM Lighting Solutionsilta. Tunnistin, jonka suojausluokka on IP54, sopii erinomaisesti karuun pysäköintialueympäristöön. Älykäs Basic Industry -ohjaus säätää valaistuksen voimakkuuden täsmälleen pysäköintialueen hetkellisten tarpeiden mukaan. Valaisimia ohjataan pysäköintitasokohtaisesti DALI:n avulla päivänvalon tason ja liikkeen mukaan.

Lisää tehokkuutta ja enemmän turvallisuutta

Jos tunnistimen havaitsemisalueella ei ole liikettä, järjestelmä toimii matalavirtatilassa, joka tässä tapauksessa on asetettu 20 prosenttiin normaalista valaistuksesta. Jos tunnistimen havaitsemisalueella havaitaan liikettä, vastaavat valaisimet nostetaan välittömästi 100 % valaistukseen. Lisäksi tunnistimen parempi havaitsemislaatu tarkoittaa, että viive on vähennetty pienimpään mahdolliseen, eli tässä tapauksessa 10 minuuttiin. Molemmissa toimintatiloissa on 100-prosenttisesti yhtenäinen valaistus, mikä myös parantaa turvallisuudentunnetta rakennuksessa. Näin aikaansaadaan ihanteellinen energiansäästön ja turvallisen ympäristön yhdistelmä.

65 % energiansäästö uudella valaistusjärjestelmällä

Uusi valaistusratkaisu on menestyksekäs niin ekologisesti kuin taloudellisestikin ja auttaa Volkswagenia saavuttamaan ”Think Blue. Factory.” -tavoitteensa. Uuden valaistusjärjestelmän energiansäästö on 65 %, ja investoinnin takaisinmaksuaika on kolme vuotta. 350 uutta led-valaisinta ja korkean erotuskyvyn tunnistimet yhdessä ammattimaisen ohjausteknologian kanssa säästävät vuosittain noin 90 000 kWh sähköä, vähentäen päästöjä 60 CO2-tonnia.

Valaisimet:

  • Siteco Monsun® 2 LED
  • PC1-infrapunatunnistin

Uutuus

Asiakas:VW

VIDEO: VW:n pysäköintihalli Baunatalissa Saksassa

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.