Kauan odotetusta uimahallista tuli välitön menestys

Uimahallivalaistus - Årnes (Akershus Norja)

Årnes on vihdoin saanut uimahallinsa, jota se on odottanut viereisen urheiluhallin valmistumisesta - vuodesta 1980 - lähtien! Pohjatyöt alkoivat syyskuussa 2015 ja uimahalli valmistui kesäkuussa 2017 - aikataulun mukaan. Uimahallin kokonaislattiapinta-ala on noin 4000m2. Årnesin uimahalli on suunniteltu perheystävälliseksi. Tuhannet kävijät ovat osoitus sen laajasta käyttäjäkunnasta ja suosiosta.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Sports facilities
Teknologia/Palvelut: LED lamps
Vuosi: 2017
Nesin paikalliset peruskoulut ja lukiot käyttävät uimahallia säännöllisesti. Koulujen aukioloaikojen ulkopuolella tilat ovat avoinna yleisölle, urheiluseuroille ja muille järjestöille, joille on annettu omat käyttöaikansa. Nesin uimahallissa on yksi päähalli, jossa on suuri uima-allas (25m pitkä), aktiviteetti- ja lastenallas, hyppytorni, vesiliukumäki sekä kiipeilyseinä. Päähallin viereiseen pienempään tilaan on sijoitettu terapia-allas.

Uimahallin seinät ovat sileää maalaamatonta betonia, jota elävöittää värikkäät, maalatut kaistaleet sekä keltainen hyppytorni. Päähallin valaistusratkaisu koostuu Sitecon FL20 LED -valonheittimistä. Valonheitinten kapeasäteinen, ylöspäin suunnattu valo leviää ympäristöönsä katonrajaan sijoitettujen optisten prismojen avulla.

Pienemmässä salissa on matalampi katto. Tilan valaistus perustuu kattoon yksittäisinä sijoitettuihin Siteco FL20 LED -valonheittimiin. "Peilien käyttö on mielenkiintoista. Niiden avulla voidaan tuottaa hyvä yleisvalaistus ja tilanteeseen sopiva tunnelma. Elegantit ja litteät OSRAM-valaisinosat sulautuvat huomaamattomasti osaksi uimahallin kokonaisilmettä, sanoo hankkeen valaistusurakoinnin johtaja Leif J. Viken Myhre Elektrolta.

"Rakennuksen monimutkaisuus toi pieniä haasteita, mutta valaistussasennus sujui hyvin. Haasteena oli käyttää peilejä ja prismoja valon vaimentamiseen ja levittämiseen sekä luoda samalla hyvä yleisvalaistus. Valaistuskokonaisuuden viimeistelee Dali-valaistuksenohjaus, joka on varsin edistyksellinen ohjausjärjestelmä ", Viken sanoo.

"Tämä oli investointi pitkäikäiseen LED-valaistukseen. Uskomme ja toivomme että valaistusratkaisu palvelee käyttötarkoituksessaan useita vuosia - minimaalisella huollolla. Valaisinosat sijaitsevat niin alhaalla että huoltoa varten tarvitaan vain liikutettavia telineitä. Kaikkinensa - tämä oli mahtava projekti!" sanoo Myhre Elektron Leif.J Viken.

"Uimahalli näyttää upealta, ja pystyimme avaamaan hallin käyttäjille 14 päivää ennen suunniteltua avauspäivää. Voimme sanoa, että uimahalli on jo nyt valtava menestys. Uimahallissa on tähän mennessä ollut jo yli 10000 kävijää. Uimahallissa on 25-metrinen, 6-ratainen iso allas ja lähes 60 metriä pitkä vesiliukumäki. Tämä on Nesin kunnan ainoa uimahalli, ollen lukuisten uimareiden, sukeltajien ja vesipallopelaajien yhteinen, monipuolinen aktiviteettikeskus. Hallimme on samalla myös elegantti ja viihtyisä - ja siihen vaikuttaa oleellisesti halliin toteutettu hyvä valaistus," sanoo Teis Lund Gregersen, Nesin uimahallin toimitusjohtaja.

Projektin asiakas: Nesin kunta Arkkitehtitoimisto: Nuno Arkitekter AS Pääurakointi: Backe Romerike

Siteco Floodlight 20

reduce

read more

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.