Teräväpiirto-optimoitu urheiluvalaistus

Ratiopharm Arena – Ulm, Saksa

Siteco on asentanut maailman ensimmäisen teräväpiirtotoiston kanssa yhteensopivan led-valaistuksen Ulmin Ratiopharm- monikäyttöareenalle Saksassa. Siteco kehitti moduulirakenteisen led-valonheitinjärjestelmän yhteistyössä pääurakoitsijan ja operaattorin Max Böglin kanssa. Areenalle asennettiin yhteensä 300 led-valonheitintä pelialueelle, lavalle ja portaikkoihin.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Urheilu
Sijainti: Ulm
Technology: Käyttöönotto, Valaistussuunnittelun tuki
Vuosi: 2011
Optimaalinen valo erittäin hitaalle liikkeelle

Koska Ratiopharm Ulmin koripalloliigan pelaajat televisioivat kotiottelunsa uudelta monitoimiareenaltaan, valaistusratkaisun piti olla yhteensopiva FIBAn (Fédération Internationale de Basketball) teräväpiirtoa koskevien otteluiden lähetysmääräysten kanssa. 2 000 luxin pystysuuntaisen valaistuksen lisäksi oli otettava huomioon muut laatukriteerit, kuten korkeatasoinen yhdenmukaisuus, hyvä värintoisto, hyvä kontrasti sekä häikäisyn ja kovien varjojen välttäminen.

Lisäksi led-valonheitin tarjoaa teräväpiirtoyhteensopivan valon suurnopeuskuvaukselle ja voimakkaasti hidastetulle toistolle. Siteco vieraili etukäteen PLAZAMEDIA-TV-tuotantoyrityksessä Saksan Ismaningissa käytännön koetta varten. Tulos: Suurnopeustallenteet pysyvät välkkymättöminä jopa 1 000 kuvan ajan led-valaistuksella alapuolella perinteiseen valaistukseen verrattuna.

Joustava valaistuksen ohjaus

Hallia käytetään myös lähetystilana tapahtumille, konserteille, messulle ja monille muille käyttötarkoituksille. Tämä yleiskäyttö asettaa suuria vaatimuksia valaistuksen joustavuudelle. Joustavuus puolestaan ​​saavutetaan Siteco-led-valonheittimien yksilöllisellä DMX-ohjauksella (Digital Multiplex). Tämän avulla on mahdollista ottaa käyttöön niin tapahtumakohtainen valaistus kuin portaaton, tarpeenmukainen himmennys. Sähköä käytetään vain niin paljon kuin valoa tarvitaan.

Ledin säästöpotentiaali

Näin led-valonheittimet mahdollistavat monitoimiareenan erityisen energiatehokkaan ja taloudellisen valaisun, eritoten verrattuna perinteisiin valonlähteisiin, kuten 1 000 W metallihalidilamput. Otteluolosuhteissa vastaavalla valaistuksella led-ratkaisu säästää yli kolmanneksen energiaa verrattuna perinteiseen valaistukseen.

Järjestelmän taloudellisuus korostuu myös pienempien ylläpitokustannusten vuoksi. Koska perinteisten lamppujen käyttöikä on 4 000–8 000 tuntia, led-valonheittimien kesto monitoimihallissa on mitoitettu 50 000 tuntiin eli noin 25–30 vuoteen. Lamppujen tai valaisimien vaihtaminen ei siis enää ole tarpeen.

Valaistusratkaisut yhdeltä toimittajalta

Siteco toimitti led-valonheittimien tapaan laajan valikoiman innovatiivisia led-valaistusratkaisuja myös muille rakennuksen alueille. Noin 100 Siteco Streetlight 10 LED -valaisinta valaisevat ulkoalueet. Ulkotilojen LED-valaisin on suunniteltu paras tehokkuus ja valovaikutus edellä. Puristinen ja toimiva muotoilu yhdistyy suurtehoisiin led-valoihin ja erinomaiseen optiikkaan.

Käytävien, eteisten ja VIP-alueiden noin 700 Lunis 2® LED -alasvaloa varmistavat miellyttävän ja tehokkaan yleisvalaistuksen. Monitoimiareenan toimistoihin on asennettu upotetut Novaluna®-valaisimet. Monista erilaisista sivutiloista löytyy luonnollisesti Sitecon valaistus, esimerkiksi katettujen pysäköintialueiden apuhuoneissa noin 400 kosteudenkestävää Monsun®-valaisinta.

Valaisimet:

  • SiCOMPACT® FL MIDI S
  • Lunis 2® LED
  • Siteco Streetlight 10 LED
  • Novaluna®
  • Monsun®

Uutuus

Rakennuttaja:Ulm/Neu-Ulm
Arkkitehti:Arkkitehtuurikonsepti Pfaffhausen & Staudte
Asiakas:Max Bögl
Valokuvat:Projektikuvat: Guido Erbring

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.