Pietarinaukio loistaa uudessa led-valaistuksessa

Pietarinaukio loistaa uudessa led-valaistuksessa

© Copyright - Governatorato SCV - Direzione dei Musei

Vatikaani luottaa jälleen kerran OSRAM:n valaistusosaamiseen

OSRAM tuo Rooman Pietarinaukiolle aivan uudenlaista säteilyä. Valoremontin jälkeen modernit ja energiatehokkaat led-ulkovalaisimet tarjoavat ainutlaatuisen valaistuskokemuksen ja auttavat myös säästämään noin 70 prosenttia energiaa entiseen verrattuna. Vatikaanivaltion teknisten palveluiden viraston Direzione dei Servizi Tecnici del Governatorato dello Stato della Città del Vaticano palvelukonsepti toteutettiin maailmanlaajuisen valaistusasiantuntemuksen referenssikumppanin, OSRAM:n tuella.

Yhteistyö teknisten palveluiden viraston kanssa oli keskeistä myös vuonna 2014 toteutetulle tärkeälle Sikstuksen kappelin hankkeen menestykselle. Sikstuksen kappelin uudessa valaistusjärjestelmässä on korkeampi lumentaso ja taideteoksia varjeleva led-valaistus, joka suojelee ja parantaa Michelangelon tunnettuja freskoja. Se oli myös vertailukohtana taiteellisille, historiallisille ja suojelullisille näkökohdille.

”Olemme saaneet maailmanlaajuista tunnustusta lokakuun 2014 jälkeen viimeisintä tekniikkaa edustavan Sikstuksen kappelin led-valaistuksesta. Voimme samoin olla äärimmäisen tyytyväisiä osoitettuamme Roomassa vahvuutemme monimutkaisten valaistusratkaisujen toimittajana toteuttaessamme Pietarinaukion valaistuksen.”

Olaf Berlien, OSRAM Licht AG:n toimitusjohtaja.

”Täydellisten valaistustulosten lisäksi tehtävään kuului myös visuaalisia näkökohtia, kuten valaisinten huomaamaton integroiminen arkkitehtoniseen kokonaisuuteen sekä yksinkertaisen ja huomaamattoman sähköasennuksen toteuttaminen. Energian säästäminen ja ekologinen kestävyys olivat luonnollisesti myös tärkeitä. ”

Dr. Eladia Pulido, OSRAM Lighting Solutions (LS) -liiketoimintayksikön toimitusjohtaja.

© Copyright - Governatorato SCV - Direzione dei Musei

© Copyright - Governatorato SCV - Direzione dei Musei

© Copyright - Governatorato SCV - Direzione dei Musei

© Copyright - Governatorato SCV - Direzione dei Musei

Valaistusratkaisu Pietarinaukiolle

132 Siteco led-valonheitintä

Vatikaani määritti jopa 120 luxin öisen valaistustason vierailijoiden turvallisuuden vuoksi ja jotta torilla voisi myös lukea tapahtumien ja juhlallisuuksien aikaan. Asennetut 132 led-valonheitintä tarjoavat riittävän kirkkauden ja yhtenäisen valaistuksen aukiolle. Uusi valaistus antaa nykyiselle arkkitehtuurille ja materiaaleille visuaalisen päivityksen, sillä valo korostaa vaikuttavaa pilariarkkitehtuuria ja marmorin ominaisväriä.

Samalla huomioon on otettu ekologinen kestävyys, minkä vuoksi valaistuskonsepti keskittyy energiankulutuksen vähentämiseen ja ei-toivotun valon pois jäämiseen. ”Nykyaikaisen led-tekniikan ja DALI-valonohjausjärjestelmän ansiosta saavutamme nyt noin 70 prosentin energiansäästön”, sanoo OSRAM Italian johtava projektipäällikkö Carlo Bogani.

Video: ensimmäiset vaikutelmat

© Copyright - Governatorato SCV - Direzione dei Musei

Aluevalaistus Siteco Floodlight 20 LED:llä

Asennetut 132 led-valaisinta ovat Siteco Floodlight 20 LED -tuotteen asiakaskohtaisia versioita, joissa on läpijohdotus ja erityiset pistoliitännät, joilla valaisinten asennus on yksinkertaista ja niiden keskinäinen kaapelointi on helppoa. Valaisimet on varustettu DALI Professional -ohjausjärjestelmällä, ja niiden värilämpötila on 4000 K valkoinen (neutraali valkoinen).

Siteco Floodlight 20 LED

Uudelleenmääritelty valo

  • iF DESIGN -palkittu valonheitin suorituskyvyn ja toimivuuden maksimointiin
  • Innovatiivinen alustakonsepti modulaarisella muotoilulla
  • Joustava valaistusteknologia tarkasti sovitetun led-/linssijärjestelmän avulla
Siteco Floodlight 20 LED

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.