OSRAMin led-moduulit ja valaistuksen ohjausjärjestelmä tarjoavat perustan visionääriselle led-kattovalaistukselle PCK-jalostamon uudessa ohjauskeskuksessa Schwedtissä

PCK-jalostamo - Schwedt, Saksa

Hankkeen yhteenveto

Schwedtin PCK-jalostamon uusi valvontakeskus sijaitsee räjähdyssuojatussa ja siten ikkunattomassa rakennuksessa. Yhdessä Fraunhoferin tuotantotalouden instituutin (IAO), Lichtvision Designin ja suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneen yrityksen LightLife kanssa kehitettiin valaistuskonsepti, joka luo työntekijöille miellyttävän työilmapiirin jopa ilman päivänvaloa. Traxonin ja e:cuen innovatiivisilla led-moduuleilla ja valaistuksenohjauksella on tässä tärkeä rooli.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Office
Technology: LED
Vuosi: 2016
Projektin kuvaus

Schwedtissä Oderissa sijaitseva PCK-jalostamo jalostaa vuosittain noin 12 miljoonaa tonnia raakaöljyä mineraaliöljyksi ja petrokemian tuotteiksi. Yhtiön uusi valvontakeskus sijaitsee räjähdyssuojatussa ja ikkunattomassa rakennuksessa. Fraunhoferin tuotantotalouden instituutti (IAO) ja Lichtvision Design ovat siksi suunnitelleet led-kattovalaistusjärjestelmän, joka tarjoaa työntekijöille miellyttävän työskentelyilmapiirin myös ilman päivänvaloa.

Visionäärinen, tieteelliseen näyttöön perustuva led-kattovalaistus

Tämän saavuttamiseksi LightLife kehitti erityisen videovarjostimen, jolla erilaisia säämalleja voidaan simuloida satunnaismuuntajien avulla. Vuorokaudenajasta riippuen voidaan muodostaa pilvinen taivas, jonka värilämpötila, kirkkaus ja pilvimuodostelmat vaihtelevat.

Arvot sovitettiin toisiinsa viimeisimpien tieteellisten tutkimusten perusteella yhteistyössä Fraunhofer-instituutin kanssa, jotta varmistettaisiin optimaaliset olosuhteet 24 tunnin vuorotyössä työskentelyä varten. Pilvisen taivaan lisäksi valokaton halki lennähtää silloin tällöin lentokoneita ja lintuja, ja vuoronvaihtoihin liittyy värikäs tunnelmavalaistus.

Innovatiiviset Traxonin led-moduulit ja e:cuen valaistuksenohjaus

108 neliömetrin videovalokatto koostuu yhteensä 1724:stä Traxon 16 PXL Board RGB LED -moduulista. Kahdeksan e:cue Video Micro Converter (VMC) -muuntajaa muuntaa digitaaliset videosignaalit e:pix-ohjaussignaaleiksi.

Uutuus

YhteistyökumppaniLightLife Gesellschaft für audiovisuelle Erlebnisse mbH
AsiakasPCK Raffinerie GmbH

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.