Edistyksellinen valaistusratkaisu tuotanto- ja varastotiloihin

Kirowin terästehdas – Leipzig, Saksa

Maailman johtava rautatienostureiden ja kuonakattilan kuljettimien valmistaja Kirow asensi Sitecon teolliset led-valaisimet kolmeen uuteen halliinsa. Energiatehokkuus, luotettavuus ja valaistuksen laatu vaikuttivat ratkaisevasti valaisinratkaisun valintaan.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Teollisuus ja logistiikka
Sijainti: Leipzig
Technology: Led
Vuosi: 2014
Teräksen valmistus- ja varastointihalli

Leipzigin 2 700 m² suuruinen teräsvalmistuskenttä on ensimmäinen laajamittainen referenssi, jossa on uudet Siteco NJ 700 LED -teollisuusvalaisimet. 77 kapean valonjaon valaisinta tuottaa 450 luxin nimellisvalaistuksen 14 metriä korkeaan halliin. NJ 700 LED on suunniteltu erityisesti haastaviin ja karuihin ympäristöolosuhteisiin, ja se kestää myös teräksen valmistuksen hitsaushöyryjä.

Kattoikkunoista tulevaa päivänvaloa käytetään käytännöllisesti. Teräksen tuotantohallin keinovalaistusta ohjataan päivänvalon tason mukaan KNX-järjestelmällä. Työntekijät voivat himmentää valaistusta tarpeen mukaan tai antaa automatiikan hallita sitä päivänvalon tason mukaan. Viereisessä varastosalissa valo syttyy ihmisten saapuessa tilaan.

Integrointi KNX-valonohjausjärjestelmään varmistaa, että led-ratkaisu vähentää energiakustannuksia 67 % verrattuna valaisimiin, joissa on metallihalogenidilamput ilman ohjausominaisuuksia. Ensimmäisten kuukausien aikana energiakustannussäästöt olivat keskimäärin 1 695 euroa kuussa. Tästä seuraa, että teoreettinen ennuste energiakustannusten alenemiselle, noin 19 000 euroa vuodessa, ylitetään. Jos mukaan lasketaan myös investointi- ja ylläpitokustannukset, led-ratkaisun korkeampi hinta maksaa itsensä takaisin 3–4 vuodessa.

Viimeistely- ja pinnoitushalli

Toisessa vaiheessa myös uusi viimeistely- ja pinnoitushalli varustettiin NJ 700 LED -valaisimilla, ja myös tähän käyttökohteeseen määritettiin päivänvalo- ja läsnäolotunnistin. Hallissa vallitsee korkea yleislämpötila monitoimilaitteiden ja kuonakuljettimien pesun, kuljetuksen ja pinnoituksen vuoksi.

Pystysuuntaisen valaistuksen tasoa nostettiin pinnoitettujen osien suuren mittakaavan vuoksi (usein kokonaisia raskaita nostureita) ja tämän vuoksi katon yleisvalaistuksen lisäksi paikalle asennettiin myös useita seinävalaisimia. Seinäkiinnitys on säädettävissä, jotta maalarit pystyvät kohdistamaan ja himmentämään valon. Tällä tavalla saavutetaan noin 800 luxin nimellisvalaistus 1 120 m² kokoisessa viimeistelyhallissa. Laaduntarkastuksen lisäksi kirkkaasta led-valosta hyötyvät myös yövuoron työntekijät, jotka ovat erittäin tyytyväisiä korkeampiin valaistustasoihin.

Tulos

Sitecon NJ 700 LED tuottaa erittäin energiatehokasta ja kestävää valaistusta KIROW:n Leipzigin-terästehtaalla. Led-tekniikan ja päivänvalo-/läsnäolotunnistimen ohjaaman valonohjauksen yhdistelmä säästää jopa 70 % energiaa verrattuna perinteiseen valaistusasennukseen ilman valonohjausta.

Valaisimet:

  • Siteco NJ 700 LED -teollisuusvalaisin
  • KNX-valaistusjärjestelmä; päivänvalon ja läsnäolon ohjaama

Uutuus

Rakennuttaja:Kirow – KRANUNION GmbH & Co. KG, Leipzig
Asentaja:Rübner GmbH & Co. KG, Leipzig
Valaisinten lukumäärä:147

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.