Välkkyvä julkisivu kansainvälisille mestaruusotteluille

Bakun Kansallinen voimisteluareena, Azerbaidžan

OSRAM on tuottanut loistavan valaistuksen Azerbaidžanin vuoden 2015 Euroopan-kisoihin. Bakun olympiastadion on varustettu Sitecon valonheittimillä, kun taas Traxon on muuntanut kansallisen voimisteluareenan dynaamisen valon säteileväksi keskukseksi.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Urheilu, Arkkitehtuuri
Sijainti: Baku
Technology: Mukauttaminen, Käyttöönotto, Valaistussuunnittelun tuki
Vuosi: 2014
Ennen Bakun Euroopan-kisoja Osram varusti Azerbaidžanin pääkaupungin kansallisen voimisteluareenan innovatiivisella ja dynaamisella valaistusjärjestelmällä. 600 Traxon Wall Washer Shield AC XB -valaisinta valaisee areenan julkisivun värillisellä valolla luoden vaikuttavia yhdistelmiä, kuten Azerbaidžanin kansallisvärit. Yhteensä 11 km Traxonin mediaputkea on käytetty toteuttamaan 10 läpinäkyvää, mekaanisesti vakautettua näyttöä, jotka on kiinnitetty urheilukeskuksen julkisivuun. Kehittynyt e:cue-ohjausratkaisu aktivoidaan automaattisesti yön saapuessa, ja se sammuu aamun varhaisina tunteina. Esiohjelmoidut valo-ohjelmat toistavat graafisia animaatioita ja värien kilvoittelua näytöillä.

Kohteeseen asennettiin Sitecon valonheittimet, jotka valaisevat Bakun olympiastadionin sekä läheiset lämmittelyalueet. Nyt käytössä on yli 600 Siteco R3 Maxi -projektoria 2 000 watin teholla. Projektorit voi käynnistää uudelleen kuumana ja ne ovat yhteensopivia teräväpiirtolähetysten kanssa. Lisäksi kohteeseen on asennettu 240 Sitecon valonheitintä ja projektoria moninaisine valonjako-ominaisuuksineen lavavalaistukseen, ja ne tarjoavat ihanteelliset valoilmapiirin niin katsojille kuin pelaajillekin. Sisätiloihin on asennettu yli 25 km Osramin LINEARLight Power Flex -valaisimia sisennysten valaisuun.

Uudelle monitoimiareenalle mahtuu 68 000 katsojaa, ja se täyttää suurimmatkin UEFAn ja FIFAn tekniset vaatimukset. Siitä tulee Azerbaidžanin jalkapallomaajoukkueen kotistadion ensimmäisten Euroopan-kisojen jälkeen vuonna 2015, ja se on myös EURO 2020 -jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen lähetyspaikka.

Euroopan-kisat on olympialaisiin rinnastettavissa oleva kansainvälinen urheilukilpailu, joka järjestetään ensimmäistä kertaa 12.6.2015 alkaen. Bakun olympiastadion ja kansallinen voimisteluareena ovat kaksi kahdeksastatoista urheilupaikasta.

Uutuus

Rakennuttaja:PASHA Construction LLC.
Projektinhallinta/rakennushallinta:Mace International
Asiakas:Kansallinen voimisteluareena
Valaistussuunnittelu:Francis Krahe & Associates
Arkkitehti:Broadway Malyan

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.