Pois varjoista - Siteco FL20 -valonheittimet tekevät laskettelusta hauskempaa!

Hornin hiihtokeskus, Sveitsi

Hankkeen yhteenveto

Hornin hiihtokeskus Appenzellerlandissa Sveitsissä otti uuden modernin valonheitinjärjestelmänsä käyttöön hiihtokaudelle 2016-2017. OSRAM Lighting Solutions suunnitteli ja toteutti led-valaistusjärjestelmän, jolla pienestä hiihtokeskuksesta tehtiin entistäkin houkuttelevampi. Laskettelijat voivat nyt nauttia erinomaisista valaistus- ja lasketteluolosuhteista myös iltaisin!

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Sports facilities
Sijainti: Horn, Switzerland
Teknologia/Palvelut: Luminaires
Vuosi: 2016
Projektin kuvaus

Hornin hiihtokeskuksessa aiemmin käytössä olleet perinteiset valonheittimet valaisivat rinteen hyvin epätasaisesti. Koska varjot ja äkilliset valon vaihtelut kirkkaasta pimeään tekivät iltalaskettelusta epämukavaa, päätettiin valaistus uusia. Tärkein vaatimus oli luoda rinteeseen tasaisempi valaistus. Taloudellisista syistä ratkaisun piti olla edullinen ja mahdollistaa tehokas ja energiaa säästävä käyttö.

Paikan päällä tekemänsä perusteellisen selvityksen pohjalta OSRAM Lighting Solutions kehitti innovatiivisen led-valaistusratkaisun, ensin rinteen vasemmalle puolelle. 21 Siteco Floodlight 20 maxi -valonheitintä tuottavat laskettelijoille nyt tasaisen valaistuksen ja erinomaisen näkyvyyden. Sitecon huippuluokan led-teknologian ansiosta häikäisy ja valopäästöt on saatu minimiin, ja uusi valaistusjärjestelmä on myös erittäin energiatehokas - kuten vaatimuksena oli. Toisessa vaiheessa tullaan valaisemaan myös rinteen oikea puoli.

Tehokkaat Siteco LED -valonheittimet urheilualueiden valaistukseen

Siteco Floodlight 20 -valaisimen maxi-versio on ihanteellinen laajojen alueiden valaisemiseen. Se on suunniteltu asennettavaksi vähintään 14 metrin korkeuteen. Tämän innovatiivisen led-valaisimen kytketty kuormitus on vain 875 W, ja se saavuttaa erittäin suuren 100 000 lumenin valovirran. Linssioptiikka aikaansaa tarkan kohdevalon, vähäisen häikäisyn ja erinomaisen hyötysuhteen. Sitecon led-valonheittimet kestävät 400 kg painon/m2 - eli hyvin suuren lumikuorman - mikä on erittäin tärkeää hiihtokeskuskäytössä. Floodlight LED -valaisimien modulaarinen rakenne, jossa runko sisältää elektronisen liitäntälaitteen, ESD-suojatun led-moduulin ja kiinnitysosan, helpottaa asennusta ja ylläpitoa sekä mahdollistaa moduulien päivittämisen milloin tahansa.

Niin hiihtokeskuksen omistajat kuin laskettelijatkin ovat olleet vaikuttuneita Hornin uuden rinnevalaistuksen laadusta. Keskimääräinen valaistusvoimakkuus (Em) on noin 60 luxia ja valaistuksen yhtenäisyys on > 0,50. Sen lisäksi, että järjestelmä voidaan kytkeä päälle ja pois, sitä voidaan tarvittaessa myös himmentää 50 prosenttiin. Sitecon Floodlight 20 tarjoaa lisäksi välkkymättömän valaistuksen, joka sopii erinomaisesti superhidastettuihin tv-lähetyksiin.

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.