Kansainvälinen logistiikkayhtiö

Havi Logistics – Neu-Wulmstorf, Saksa

OSRAM:n led-valaistusratkaisu tukee Havi Logisticsin kestävän kehityksen hanketta.

OSRAM Lighting Solutions on suunnitellut Havi Logistics:lle sen kaikkia toimipaikkoja koskevan led-valaistuskonseptin. Konseptin perustana olivat OSRAM:n aiemmin toteuttamat euroopanlaajuiset energiakatselmukset Havi Logisticsin Euroopan jakelukeskuksissa. Kylmävarastojen led-valaistustekniikan ja älykkään valonohjauksen ansiosta energiakustannuksissa on voitu säästää jopa 80 prosenttia.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Teollisuus ja logistiikka
Sijainti: Neu-Wulmstorf
Technology: Valaistussuunnittelun tuki, valonohjausjärjestelmä, energiatutkimus
Vuosi: 2015
Kansainvälinen logistiikkayhtiö Havi Logistics toimii yli 30 Euroopan maassa ja toimittaa johtaville järjestelmäateriapalvelualan ravintolaketjuille tuotteita yli 60 jakelukeskuksesta. Kestävän toiminnan viisivuotissuunnitelmassa määritettiin, että kaikissa toimipisteissä on siirryttävä yhtenäiseen ja energiatehokkaaseen valaistuskonseptiin, jossa käytetään led-tekniikkaa ja nykyaikaista valaistuksenohjausta, ja joka tuottaa vähemmän lämpöä, alentaen näin energiakustannuksia.

OSRAM Lighting Solutions toteutti euroopanlaajuisia ​​energiakatselmuksia, joissa kohteita analysoitiin valaistustekniikan ja energian osalta. OSRAM käytti niin kutsuttua tietojenkeruulaitettaan määrittääkseen energiansäästöpotentiaalin tarkasti. Näin dokumentoitiin eri alueiden käyttötiheys sekä päivänvalon ja keinovalon tasot kahden viikon ajalta. Havaittu säästöpotentiaali oli 20–80 % alueesta riippuen.

Led-päivitys Neu-Wulmstorfin alueella

Viime aikoina on toteutettu led-valaistukseen päivittäviä projekteja useissa logistiikkakeskuksissa Espanjassa, Portugalissa, Puolassa, Ruotsissa. Saksassa on toteutettu Ala-Saksin Neu-Wulmstorfin kohde, joka 14 000 m² pinta-alallaan on yksi suurimmista Havi logistiikan jakelukeskuksista. Neu-Wulmstorfissa käytetään kahta erilaista valonohjausjärjestelmään kytkettyä Siteco led-valaisinta rakennus- ja varastoalueen mukaan. Noin 50 Siteco NJ700 LED -syväsäteilijävalaisinta luovat kestävän ja lujarakenteisen valaistusratkaisun korkeavarastoihin sekä pakastimien välisiin käytäviin, joiden ympäristölämpötila on erittäin alhainen, noin -23 °C. Pakastusalueen valaisimissa on yksittäiset Step Control -toimintopaketin tunnistimet.

Jos liiketunnistimen havaintoalueella havaitaan ihmisiä tai ajoneuvoja, valaistusvoimakkuus nostetaan 10 % yleisvalaistuksesta 100 % työvalaistukseen. Jos ihmisiä tai ajoneuvoja ei havaita, valaisimet himmentyvät taas 10 % yleisvalaistustasolle 30 sekunnin viiveen jälkeen.

Viiveet pienenevät minimiin

Valaistuskonseptiin kuuluu myös noin 300 Modario® LED -valaisinta, jotka valaisevat mm. kuivavaraston käytävät. Tunnistinmoduulit integroitiin Modario®-runkokiskoihin ohjaamaan käytävävalaistusta osastoittain liikkeen ja päivänvalon määrän mukaan. Kullekin käytävälle integroitiin kolme liiketunnistinta.

Viiveet voidaan vähentää alimmilleen pakaste- ja kuivavarastojen tunnistimien korkean havaitsemiskyvyn ansiosta. Tämä on oleellinen tekijä energiatehokkaan valaistuksen saavuttamisessa, sillä myös siirtymä työvalaistuksesta (100 % valoteho) yleisvalaistukseen (10 % valoteho) on vastaavasti nopea.

Suuret säästöt ja lyhyet takaisinmaksuajat

Vanhentuneiden T8-loistelamppujen ja suurpainekaasupurkauslamppujen (HID-lamppujen) korvaaminen innovatiivisella led-ratkaisulla tuottaa suunnattomat energiansäästöt ja vastaavasti alentuneet hiilidioksidipäästöt. Myös kylmävarastoalueiden lämmöntuotto on pienentynyt uuden led-valaistuskonseptin ansiosta.

Havi Logistics säästää nyt noin 1,7 MWh energiaa vuosittain sekä yli 830 tonnia hiilidioksidipäästöjä Saksassa. Investoinnin odotetaan maksavan itsensä takaisin noin 2,8 vuodessa. Jopa 80 % energiansäästön lisäksi valaistustason sekä valon laatu paranivat huomattavasti.

Valaisimet:

  • Siteco NJ700 LED
  • Siteco Modario® LED
  • Siteco Modario®-tunnistinmoduulit

Uutuus

Asiakas:Havi

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.