Kaupunkialue, jossa on älykäs valonohjausjärjestelmä

Gubenin kaupunki, Saksa

Saksan Brandenburgissa sijaitseva Gubenin kaupunki uudisti tienvalaistuksena vuonna 2013 ja päivitti valopisteet nykyaikaiseen ja energiaa säästävään led-tekniikkaan. Noin 550 Siteco Streetlight 10 LED -katuvalaisinten Premium-versiota asennettiin kokonaiselle kaupunkialueelle. Tällä Guben säästää noin 60 % energiaa vanhaan järjestelmään verrattuna.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Smart City ja Public
Sijainti: Guben
Technology: Led, valonohjausjärjestelmät, valaisimet
Vuosi: 2013
Vanha valaistusjärjestelmä on osittain peräisin Itä-Saksan ajalta, ja siinä käytettiin vanhentuneita ja tehottomia valonlähteillä. Valaistusta ei myöskään ollut mahdollista lainkaan säätää tarpeen mukaan, vaan energian säästämiseksi joka toinen valaisin sammutettiin joka ilta tietyillä osuuksilla, mistä aiheutui vaarallisia pimeitä alueita.

Uuden led-ratkaisun ansiosta valon laatu parani merkittävästi samalla kun energiankulutus ja hiilidioksidipäästöt pienenivät noin 60 %. Korkean energiansäästöasteen takia Saksan liittovaltion ympäristö-, luonnonsuojelu ja ydinturvallisuusministeriö tuki uusien valaisimien asentamista.

Jotta led-valojen tuoma säästöpotentiaali hyödynnettäisiin mahdollisimman hyvin, kaikki valaisimet integroitiin älykkääseen valonohjausjärjestelmään ja kytkettiin toisiinsa. Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä mahdollistaa hyvinkin yksilöllisten erityisvaatimusten huomioimisen kohteessa. Valonohjausjärjestelmä mahdollistaa yksittäisten valaisimien ja jopa kokonaisten valaisinryhmien (esimerkiksi tieosuuksien tai kaupunginosan) ohjaamisen tarpeiden mukaan sekä niiden keskitetyn seurannan.

Suuren monivuorotyössä toimivan teollisuusyrityksen henkilökunnan liikennealueilla valaisimien himmennystasot ja himmennysaika säädettiin ottamaan huomioon työntekijöiden suurempi määrä yön vuoronvaihtojen yhteydessä lisäämällä valaistustasoa kyseisillä alueilla. Tuloksena on yksilöllinen ja siten erittäin tehokas ja kustannusoptimoitu valaistusratkaisu, jolla saatiin korkeatasoinen valaistus koko uudistetulle alueelle.

Valaisimet:

  • Siteco Streetlight 10 mini Premium, SLC, 5000 K
  • Siteco Streetlight 10 midi Premium, SLC, 5000 K

Uutuus

Rakennuttaja:Gubenin kunnallisvirasto
Asiakas:Gubenin kaupunki
Suunnittelija:Gubenin kunnallisvirasto

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.