Juhlavuotta korostetaan valotaiteen avulla

Galeries Lafayette 'Chrysalide' - Pariisi, Ranska

Galeries Lafayette on korkeatasoinen ranskalainen tavaratalo, joka sijaitsee Boulevard Haussmannilla Pariisissa. Se on eräs vanhimmista ja kuuluisimmista Ranskan tavarataloista ja merkittävä Art Nouveau -arkkitehtuurinsa vuoksi. ”La Coupolen” 100-vuotisjuhlan kunniaksi paikalle suunniteltiin Chrysalide, joka on perhosen koteloastetta muistuttava kokoelma valotankoja ja kaunistaa Lafayette Galeries’n julkisivua seuraavat kuusi vuotta.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Arkkitehtuuri, vähittäiskauppa
Sijainti: Pariisi
Technology: led, ohjausjärjestelmät, dynaaminen valo
Vuosi: 2012
Mittatilaustyönä valmistetuissa alumiiniprofiililevyissä on 19 200 Traxon Dot XL-3 RGB -valoa, jotka päällystävät kunkin tangon molempaa puolta: yksi kohti julkisivua ja toinen kohti katua. Molempia puolia voidaan ohjata erikseen e:cue:n Lighting Application Suitella yhdessä Lighting Control Engine LCE:n ja Video Micro Converter VMC:n kanssa. Valosuunnittelija Yann Kersalén suunnittelema Chrysalide on valoisa pinnoite, josta tämä kuuluista kauppa sai toisen ihonsa. Se on suunniteltu muuttumaan vuodenaikojen mukaan vuoden läpi.

Sen asennuksesta tai poistosta ei jää mitään jälkiä rakennuksen julkisivuun. Dot XL:n kanssa 3 500 Cove Light AC Dim -koteloa asennettiin historiallisen kupolin ylellisen lasimosaiikin taakse. Cove Light -valaisimet on ryhmitelty kaapelein ripustettuun metallirakenteeseen. Molemmat installaatiot kiinnittävät ohikulkijoiden ja vierailijoiden huomion erittäin kirkkailla ja mielialaa parantavilla valotehosteillaan.

Uutuus

Asiakas:Galeries Lafayette
Valaistussuunnittelu:Yann Kersalé
Arkkitehti:Djuric Tardio
Asentaja:INEO / Fayat Metal

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.