Balgheimin katuvalaistuksen päivitys - tyyliä ja tehokkuutta

Balgheim, Saksa

Balgheim on noin 1 250 asukkaan pieni mutta edistyksellinen kunta Tuttlingenin alueella Saksassa. Balgheim on osallistunut Baden-Württembergin kestävän kehityksen hankkeeseen vuodesta 2015 alkaen ja ottanut tavoitteekseen säästää energiaa, varmistaa energiatehokkuus ja toimia hyvänä esimerkkinä asukkaille. Kaikki tulokset ja onnistumiset on koottu kestävän kehityksen raporttiin.

Vuonna 2016 kunnallisvaltuusto noudatti pormestarin ehdotusta nykyisen NAV-katuvalojärjestelmän päivittämisestä täysin led-pohjaiseen ratkaisuun. Yli 200 Sitecon led-katuvalaisimen ansiosta Balgheim kylpee nyt erityisen modernissa ja ympäristöystävällisessä valossa.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Smart City
Teknologia/Palvelut: LED lamps
Vuosi: 2017
Balgheimin kunta on aina kiinnittänyt suunnittelussa ja päätöksenteossa suurta huomiota taloudellisuuteen, kestävään kehitykseen ja käytännön hyötyihin asukkaille. Vuonna 2002 aloitettiin koko katuvalaistusjärjestelmän päivittäminen elohopealampuista energiatehokkaisiin natriumhöyrylamppuihin.

Vuonna 2016 päätettiin taas pysyä ajassa kiinni päivittämällä koko katuvalojärjestelmä OSRAM Lighting Solutionsin edistyksellisiin Siteco led -ratkaisuihin.

Yli 200 Sitecon led-katuvalaisinta tuottavat houkuttelevaa ja tehokasta valoa

Päivityksen tärkein tavoite oli valaistuksen tason ja valon laadun, etenkin värintoiston, parantaminen. Tämä parantaisi näkyvyyttä ja lisäisi asukkaiden tuvallisuudentunnetta kunnan kaikilla teillä, poluilla ja julkisilla alueilla. Lisääntyneen tehokkuuden ja taloudellisuuden lisäksi uusien led-ratkaisujen oli myös oltava muotoilultaan mahdollisimman tyylikkäitä ja yhtenäisiä. OSRAM Lighting Solutionsin suosittelemat ja valitsemat led-ratkaisut täyttävät kaikki nämä vaatimukset.

176 Siteco DL30 -kaupunki- ja puistovalaisinta, joiden värilämpötila on 3000K, sekä 24 Siteco SL10 micro ja 12 Siteco SL10 mini -katuvaloa, joiden värilämpötila on 4000 K, säteilevät Balgheimiin nyt erityisen modernia valoa. Kaikissa valaisimissa on integroitu tehonvähennys, joka laskee valaistustasoa hiljaisen liikenteen aikoina. Katuvalaistuksen päivityksen yhteydessä myös kirkon valaistus vaihdettiin led-valoiksi asentamalla kolme Siteco FL20 midi -valonheitintä, joiden värilämpötila on 3000 K. Netze BW Tuttlingen -liikelaitos hoiti valaisimien asennuksen.

Parempi näkyvyys ja turvallisuus alentaa kustannuksia ja vähentää ympäristövaikutuksia

Sen lisäksi, että päivitys on tuottanut selvästi havaittavia parannuksia valon laadussa, se tuottaa Balgheimin kunnalle myös huomattavia vuosittaisia säästöjä energia- ja sähkökustannuksissa. Kestävä, vähäistä ylläpitoa vaativa led-teknologia vähentää myös käyttö- ja ylläpitokustannuksia, ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen noin 40 tonnilla vuodessa ilahduttaa myös ympäristöä.

Balghemin kunta on erittäin tyytyväinen uuteen katuvalaistukseen. Asukkaatkin ovat tyytyväisiä, että valaistus luo turvallisuutta läpi yön ja johtaa samalla säästöihin.

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.