Maailman ensimmäinen käytettyjen Audien myyntikeskus

Audi GWZ – Eching, Saksa

Audin brändielämys OSRAMin ja Sitecon led-valolla

Lokakuun lopussa avattiin maailman ensimmäinen käytettyjen Audien car:plus-keskus Münchenin lähellä Echingissä. Täällä jopa 1 000 ”nuorta” käytettyä ajoneuvoa odottaa uusia omistajiaan.

45 000 neliömetrin myyntialue on jaettu klassiseen Audi-terminaaliin, 17 000 neliömetrin näyttelytilaan ja ulkotiloihin. Myös mielenkiintoista: Audin tunnuslauseen ”Vorsprung durch Technik” (kehitystä tekniikasta) mukaan asennettuna on vain led-valaistusratkaisuja. Aluekohtainen virrankulutus pienenee tällä tavoin merkittävästi.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Teollisuus ja logistiikka
Sijainti: Eching
Technology: Mukauttaminen
Vuosi: 2013
Audi-terminaali

Kuten muissa Audi-terminaaleissa, Echingin terminaalissa näkyy Allmann Sattler Wappnerin kehittämä yritysarkkitehtuuri, johon liittyy runsaasti ikkunoita sekä dynaamisia, epäsymmetrisiä kaarevia alueita. Käytettyjen ajoneuvojen esittelyhuone, myyntialue, lisävarustemyymälä ja korjaamo sijaitsevat kahdessa kerroksessa.

Projektikohtaiset Sitecon kattovalaisimet on integroitu kaareviin seiniin. Kapealla, ylöspäin suunnatulla valonjaolla ja 5 300 K värilämpötilalla ne takaavat yhtenäisen kirkkauden tilaan kattoheijastuksella. Niiden epäsuora hajavalokomponentti on erittäin tärkeää ajoneuvojen tunnistettavuutta ajatellen. Yksityiskohtia korostetaan Lunis® SL LED -alasvalojen suoralla valolla. Alasvaloja voi panoroida ja kääntää korostettavien kohteiden tarkkaa rajaamista varten.

Myös ajoneuvojen luovutusaluetta on harkittu tarkoin. Täällä Rentex-kalvolla varustetut valokentät on integroitu kattoon OSRAMin DRAGONchain®-led-moduuleilla, joiden valkoista valoa voi säätää. DALI-kosketuspaneelilla näiden valokenttien värilämpötilaa voidaan muuttaa 2 700–6 500 kelvin välillä yksitellen kunkin ajoneuvon värin mukaan.

Vastaanottotilat, myymälä ja apuhuoneet on varustettu Lunis 2® micro- ja mini LED -alasvaloilla, kun taas Novaluna® LED -valaisimet takaavat klassisen toimistovalaistuksen, joka soveltuu myös työskentelyyn tietokoneen kanssa. Modario®-runko IP20 LED -moduuleilla on asennettu korjaamoalueelle.

Näyttelytila

Suureen näyttelytilaan mahtuu jopa 500 ajoneuvoa. Tämän suuren tilan tehokkaaseen valaisemiseen asennettiin 20 Modario®-runkoyksikköä, joista kunkin oli 150 metriä ja joista kussakin oli 30 symmetristä laaja-alaista IP20 LED -moduulia. Järjestelmän yksinkertaisen, pyörivillä kiinnittimillä tapahtuvan kiinnityksen ansiosta asennusyritykseltä kului vain kaksi päivää 600 yksikön asentamiseen. Valaistusjärjestelmää voidaan myös ohjata integroidulla DALI-liitännällä vierailijoiden erityistarpeiden ja liikkeiden mukaan.

Ulkona

Kuten muissakin Audi-terminaaleissa, Echingissä käytettiin projektikohtaisia valopylväitä, tosin täällä ensimmäistä kertaa led-tekniikalla. Pylvään korkeuden ollessa 7,5 metriä pylväät tarjoavat yleisvalaistuksen, ja 6 metrin korkeudelta ne valaisevat ulkona esitellyt autot tarkasti.

Siteco Streetlight 10 LED -tievalaisimet takaavat ajoturvallisuuden ja hyvän näkyvyyden kiinteistöteillä ja pysäköintialueella.

Valaisimet:

Ulkona:

  • projektikohtaiset Audi-valopylväät (led)
  • Streetlight 10 LED

Sisällä:

  • projektikohtaiset Audi-kattovalaisimet (led)
  • alasvalot Lunis® SL LED
  • alasvalot Lunis 2® micro/mini LED
  • Novaluna® LED
  • Modario®-runkojärjestelmä IP20 LED -moduulilla
  • OSRAM DRAGONchain® Tunable white
  • OSRAM DALI -kosketusnäyttö

Uutuus

Rakennuttaja:AUDI AG, projektinhallintatoimiston rakennus
Arkkitehti:Arkkitehtitoimistot Heese, München Saksa
Asiakas:Audi AG
Suunnittelija:IBM-TGA GmbH, Moosburg, Saksa
Asentaja:Bachner Elektro GmbH und Co. KG, Mainburg, Saksa

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.