Innovatiivinen "Apartimentum", älykäs kotitalo, perustuu OSRAMin älykkäisiin valaistusratkaisuihin

Apartimentum - Hampuri, Saksa

XINGin perustaja Lars Hinrichs loi Hampuriin "Apartimentumin", älykkään kodin, joka on lajissaan huomattavasti edistyksellisempi kuin useimmat muut vastaavat Euroopassa. Tämä Saksan todennäköisesti kunnianhimoisin älykoti pyrkii tarjoamaan yksilöllistä asumista ja helpottamaan merkittävästi asukkaiden arkea käyttämällä uusinta teknologiaa ja esineiden internetiä. Myös OSRAM on valaistuskumppanina antanut panoksensa hankkeeseen toimittamalla älykkäitä tuotteita ja ratkaisuja. Apartimentum on yksi maailman ensimmäisistä asunnoista, jossa älykästä ja verkkoon liitettyä LIGHTIFY Pro -valaistusteknologiaa on käytetty kattavasti.

Tarkemmat tiedot:

Kategoria : Other
Alakategoria: Residence
Sijainti: Hampuri
Technology: LIGHTIFY Pro
Vuosi: 2016
Apartimentumissa käytössä oleva esineiden internet pyrkii tarjoamaan älykästä ja energiaa säästävää asumista, joka on asukkaille mahdollisimman mukavaa. Älypuhelin tarkistaa omistajansa kalenterimerkinnät, herättää hänet automaattisesti ajoissa päivän ensimmäistä menoa varten, valvoo lämmitystä ja kuuman veden käyttöä kylpyhuoneessa, tarkistaa liikennetilanteen ja etsii vaihtoehtoisia reittejä liikenneruuhkien varalta sekä korjaa tarvittaessa herätysaikaa sen mukaisesti. Kun asukkaat palaavat kotiin, hissi on jo matkalla alas, kun he ajavat autotalliin.

Valaistuskumppanina OSRAM varmistaa innovatiivisilla tuotteillaan ja älykkäillä ratkaisuillaan, että Apartimentumin valaistus täyttää korkeimmat vaatimukset ja yksilölliset tarpeet. Tehokkaiden vakiovalaisinten lisäksi varsinkin erityisvalmisteiset led-ratkaisut edistävät näkyvästi ja aistittavasti asukkaiden mukavuutta ja hyvinvointia.

Räätälöityjä led-valaistusratkaisuja OSRAM Lighting Solutionsilta OSRAMin, LIGHTIFY Pron, Sitecon ja Traxonin tuotteilla

Asuntojen eteisissä ja yleisissä tiloissa, kuten käytävillä ja portaissa, tyylikkäät pinta-asennetut led-valaisimet, joissa on OSRAM LIGHTIFY GU10 PAR 16 Tunable White (TW) -led-lamput, tuottavat hillittyä mutta kirkasta valoa. Tilaustyönä tehdyt lineaariset OSRAMin LINEARlight Flex led-moduulit luovat epäsuoralla valkoisella (Tunable White) valaistuksella erityisiä korostuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen, olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin. Tunable White RGBW led-kattovalomoduulit tuottavat kirkasta, päivänvalonkaltaista valoa ikkunattomiinkin huoneisiin. Porraskäytävissä suuret led-kattomoduulit toimivat kattoikkunoiden tapaan sekä visuaalisena ja arkkitehtonisena elementtinä että valaistusvaikutukseltaan.

Erittäin kapea lineaarinen Traxon Nano Liner Allegro LED -valaistusjärjestelmä luo Apartimentumin julkisivuun erityisen houkuttelevan ja modernin valon. Lisäksi Traxon Media Tube LED -moduulia käytetään ”liikennevalona” liikenteen ohjaamiseksi maanalaisen pysäköintialueen sisäänkäynnillä. Sitecon led-valaisimet takaavat kirkkaan ja turvallisen ulkovalaistuksen mm. piha-alueella.

Saksan laajin LIGHTIFY Pro -projekti

Erilaisia ​​järjestelmiä kaihtimista ilmastointiin ja luonnollisesti valaistukseen voidaan ohjata langattomasti tai IP-verkkoa käyttävien sovellusten avulla. Apartimentum on maailman ensimmäisiä asuinrakennuksia, jossa käytetään kattavasti OSRAMin älykästä ja verkkoon liitettyä LIGHTIFY Pro -valaistusteknologiaa. Kaikissa huoneistoissa on oma LIGHTIFY-yhdyskäytävä, ja jokaisella asukkaalla on taulutietokone, johon on asennettu LIGHTIFY-ohjaussovellus.

Valaistusmaailmat ovat yksilöllisesti ohjelmoitavissa, ja ne voidaan valita suoraan sovelluksesta ihmiskeskeisen valaistuksen periaatteiden mukaan, jossa ihminen on valaistuksen keskiössä. Dynaaminen valkoinen valo, joka vastaa luonnollisen päivänvalon kirkkautta ja vaaleaa sävyä, tukee asukkaiden hyvinvointia ja tuottaa erittäin korkealaatuista valoa.

Täydellinen ja yksilöllinen tuki OSRAMilta

Yhdessä järjestelmäkumppaninsa hampurilaisen Stageled-yhtiön kanssa OSRAM tarjosi syvällistä projektikohtaista tukea asiakkaalle ja kaikille tähän uraauurtavaan hankkeeseen osallistuneille tahoille, aina järjestelmän suunnittelusta ja asiakaskohtaisista led-ratkaisuista henkilökohtaiseen LIGHTIFY-tukeen järjestelmän integrointivaiheessa.

SITECO says goodbye to the OSRAM website. You are also welcome to visit us today on our own SITECO website.