OSRAM Opto Semiconductorsin vihreä laserdiodi on Electronic Products -lehden vuoden tuote 2012

OSRAM Opto Semiconductorsin vihreä laserdiodi on Electronic Products -lehden vuoden tuote 2012
26.04.2013
Käyttökohde:  Teollisuussovellukset, Projektorijärjestelmät
Tekniikka:  Laser
Kohderyhmä:  Arkkitehdit, Sähköasentajat

OSRAM Opto Semiconductorsin vihreä laserdiodi on Electronic Products -lehden vuoden tuote 2012

Electronic Products -lehti (USA) on nimennyt OSRAM Opto Semiconductorsin vihreän laserdiodin vuoden tuotteeksi 2012. Saksalaisen ”Elektronik”-lehden lukijat valitsivat niin ikään vihreän laserdiodin yhdentoista ehdokkaan joukosta yhdeksi vuoden 2013 kolmesta parhaasta tuotteesta optoelektroniikka-sarjassa.

Vihreät laserdiodit – virstanpylväs miniatyyriprojektorien kehityksessä

Vihreät laserdiodit merkitsevät virstanpylvästä mobiililaitteisiin kuten älypuhelimiin ja kameroihin tarkoitettujen miniatyyriprojektorien kehityksessä. Myös lasershow-yksiköt, laserosoittimet linjalaserit hyötyvät tästä teknologiasta. Kompaktit laserdiodit tuottavat 30 ja 50 milliwatin optisilla lähtötehoillaan erityisen korkealaatuisen säteen ja ne ovat suoraan emittoivia – laservalo syntyy suoraan puolijohteessa. Toisin kuin nykyisissä ratkaisuissa infrapunalaserin taajuutta ei tarvitse enää kaksinkertaistaa vihreän valon luomiseksi.

Suoraan emittoivilla vihreillä laserdiodeilla on lukuisia etuja

  • Termisesti hyvin vakaa
  • Kompakti muotoilu
  • Korkealaatuinen säde
  • Nopeat modulointinopeudet

Nämä edut merkitsevät tärkeää askelta kohti taskuprojektoreja, joiden ansiosta jokainen voi pitää PowerPoint-esityksensä tai suosikkivideonsa mukanaan ja katsoa niitä järkevässä koossa seinältä tai valkokankaalta. Suoraan emittoivat kompaktit vihreät PL 520 ja PL 515 -laserdiodit sopivat 50 mW:n ja 30 mW:n optisella tehollaan ihanteellisesti tällaisiin sovelluksiin. Suunnittelijat voivat nyt kehittää ja konstruoida käyttökelpoisia pieniä projektoreita älypuhelimiin ja kameroihin sekä lasershow-yksiköitä ja piste- ja linjalasereita.

Osram Opto Semiconductors kehittää yhden ensimmäisistä suoraan emittoivista vihreistä laserdiodeista

Kehittämällä yhden ensimmäisistä suoraan emittoivista vihreistä laserdiodeista Osram Opto Semiconductors alleviivaa johtavaa asemaansa InGaN-perustaisissa lasereissa. Vihreä laser on tulosta intensiivisestä kehitystyöstä, jota Regensburgissa on tehty vuosikausia. Se kehitettiin osana Saksan opetus- ja tutkimusministeriön sponsoroimaa MOLAS-projektia, jossa kehitettiin teknologiaa ultrakompakteja ja mobiilikäyttöön sopivia laserprojektiojärjestelmiä varten. Vuonna 2010 yrityksen tutkijat saivat Karl-Heinz-Beckurts-palkinnon vihreään laseriin liittyvästä kehitystyöstään.

OSRAM RSS
-uutissyötteet

Green light for laser projectors
18.10.2012

© 2017, OSRAM GmbH. Kaikki oikeudet pidätetään.
LED Floater Headline