OSRAMin erikoisvalaistus tukee kivunhoitoa

Ryhmäterapiahuoneen edessä oleva käytävä on valaistu kokonaan OSRAM-teknologialla. Se auttaa potilaita valmistautumaan tilojen valaistuksen vastaaviin väreihin.
25.04.2013
Käyttökohde:  Yleisvalaistus, Lääketieteelliset sovellukset
Tekniikka:  Elektroniset liitäntälaitteet, Kaksikantaloistelamput, LED, Valonohjausjärjestelmät, Valaisimet
Kohderyhmä:  Arkkitehdit, Kaupungit ja kunnat, Sähköasentajat, Terveydenhoitolaitokset

OSRAMin erikoisvalaistus tukee kivunhoitoa

OSRAMin kehittämä valaistuskonsepti tukee potilaita müncheniläisessä ”Klinikums rechts der Isar” -sairaalassa hoidon aikana päivänvalon kaltaisella valaistuksella. Vastikään avatussa ”Schmerzzentrum”-kipukeskuksessa testataan täsmäannostellun valon vaikutusta.

Potilaat kärsivät kroonisesta kivuista, joita ei voida joko parantaa tai joiden syyt ovat tuntemattomia. Kolmen eri erikoisalan lääkärit ovat tehneet kahdeksan vuoden ajan työtä kipukeskuksessa tarjotakseen apua näille ihmisille. OSRAM kehitti yhdessä vastaavien lääkärien kanssa kekseliään valaistussuunnitelman vastikään käyttöönotettuihin tiloihin, jotka sijaitsevat suoraan Max-Weber Platzilla. Tämä sisältää erityiset kipukeskuksen erikoisvaatimuksiin sovitetut valoisuustasot. OSRAM-valaistussuunnittelija Christian Welsch: ”Valaistussuunnitelma toteutettiin pääasiassa suuria valaistusvoimakkuuksia, tilan yläosan erityisen laajaa valonjakoa ja tilan eri osien eriyttettyjä valovärejä soveltaen.”

Jopa 4 000 luksin valovoima

Vaikka sisätiloissa vallitsee normaalisti 300 – 800 luksin valovoima, uuden terapiakeskuksen fysioterapia- ja ryhmähuoneissa – mutta myös vastaanotto- ja odotusalueilla – päästään jopa 4 000 luksiin. Se vastaa suunnilleen puolipilvistä päivätaivasta. Zentrum für Interdisziplinäre Schmerzmedizin (ZIS) -keskuksen johtaja professori Thomas Tölle: ”Valoaltistus vaikuttaa melatoniiniohjauksen sekä vastaavan uni- ja valverytmin lisäksi fyysiseen kuntoomme. Potilaamme saavat neliviikkoisen päiväsairaalahoidon aikana melkoisen annoksen valoa. Toivomme, että he muun muassa nukkuvat paremmin, ovat virkeämpiä ja tarkkaavaisempia päivisin ja luottavat paremmin itseensä ja kehoihinsa. Voimme siksi sanoa, että ovi aukeaa heille uudelleen.” ZIS-lääkärit selvittävät valoterapian vaikutuksia edelleen tieteellisten tutkimusten puitteissa.

Seuraavat henkilöt OSRAMilta osallistuivat hankkeeseen: Dr. Andreas Wojtysiak – tieteellinen johto, Andreas Pickelein – valaistuskonsepti ja Christian Welsch – valaistussuunnittelu. 

Kuvagalleria: eri valaistustilanteiden vertailu

Suuri ryhmäterapiahuone led-seinävalaisinten lämpimässä valkoisessa valossa.
Terapiahuone kylmässä valossa, joka jäljittelee puolipilvistä päivätaivasta.
Myös pieni ryhmäterapiahuone voidaan valaista lämpimällä valkoisella tai kylmällä valolla.
Pieni terapiahuone vertailua varten kylmässä valossa.
OSRAM-uutiset

© 2017, OSRAM GmbH. Kaikki oikeudet pidätetään.
LED Floater Headline